Villanybojler

Használja a részletes szűrőt:

Részletes kereső megnyitása
- Ft
Alapértelmezett
Legnépszerűbb elöl
Legolcsóbb elöl
Legdrágább elöl
Legújabb elöl
Név szerint
1-12 termék. összesen: 98
A
Ingyen szállítjuk Hajdu Aquastic 5A alsó szerelésű kisbojler
Akciós bruttó ár: Hajdu Aquastic 5A alsó szerelésű kisbojler Ft
Régi ár: 23 988 Ft
Azonnal elvihető
Akció
A
Ingyen szállítjuk Hajdu Aquastic 5F felső szerelésű kisbojler
Akciós bruttó ár: Hajdu Aquastic 5F felső szerelésű kisbojler Ft
Régi ár: 23 795 Ft
Azonnal elvihető
Akció
B
Ingyen szállítjuk Ariston Andris AN RS 10U/3 EU-ERP alsó szerelésű kisbojler
Akciós bruttó ár: Ariston Andris AN RS 10U/3 EU-ERP alsó szerelésű kisbojler Ft
Régi ár: 27 552 Ft
Akció
A
Ingyen szállítjuk HAJDU FT5 felső szerelésű kisbojler
Akciós bruttó ár: HAJDU FT5 felső szerelésű kisbojler Ft
Régi ár: 32 487 Ft
Azonnal elvihető
Akció
C
Ingyen szállítjuk HAJDU FT10 felső szerelésű kisbojler
Akciós bruttó ár: HAJDU FT10 felső szerelésű kisbojler Ft
Régi ár: 40 298 Ft
Azonnal elvihető
Akció
A
Ingyen szállítjuk HAJDU FTA5 alsó szerelésű kisbojler
Akciós bruttó ár: HAJDU FTA5 alsó szerelésű kisbojler Ft
Régi ár: 37 879 Ft
Azonnal elvihető
Akció
A
Ingyen szállítjuk Stiebel Eltron SH 15 Sli felső szerelésű kisbojler zárt rendszerű fehér 15 L
Akciós bruttó ár: Stiebel Eltron SH 15 Sli felső szerelésű kisbojler zárt rendszerű fehér 15 L Ft
Régi ár: 107 763 Ft
Már csak 1 db
Akció
A
Ingyen szállítjuk Stiebel Eltron SN 10 Sli felső szerelésű kisbojler nyílt rendszerű fehér 10 L
Akciós bruttó ár: Stiebel Eltron SN 10 Sli felső szerelésű kisbojler nyílt rendszerű fehér 10 L Ft
Régi ár: 47 222 Ft
Már csak 1 db
Akció
Akció
B
Ingyen szállítjuk ARISTON VLS Velis Evo 50 literes villanybojler EU-ErP
Akciós bruttó ár: ARISTON VLS Velis Evo 50 literes villanybojler EU-ErP Ft
Régi ár: 71 534 Ft
Azonnal elvihető
Akció

További alkategóriák:

Használja a részletes szűrőt:

Részletes kereső megnyitása
- Ft
Alapértelmezett
Legnépszerűbb elöl
Legolcsóbb elöl
Legdrágább elöl
Legújabb elöl
Név szerint

Villanybojler - a legolcsóbb kiépítésű megoldás.

Mit vegyünk figyelembe villanybojler vásárláskor?

Meleg víz igény, elektromos hálózat

Mekkora meleg víz igényt szeretnénk kielégíteni és az elektromos hálózat terhelhetősége megfelel-e?

Az elmúlt két évtizedben általában megnőtt az elektromos fogyasztók száma egy átlagos háztartásban, miközben a villanyóra és a kismegszakítók maradtak ugyanazok... A legelterjedtebb a függőleges szerelésű 80 vagy 120 literes villanybojler méret, ami általában 3-4 fős családok számára kis kompromisszummal elegendő. A felfűtési idő 1,8 kW fogyasztás mellett mérettől függően 2,5 - 4,2 óra. A 16 A-es megszakítóval rendelkező villanyóra képes ellátni megfelelő energiával egy villanybojler berendezést, de külön vezetéket kell kiépíteni a számára fix bekötéssel.

Létezik fekvő villanybojler is, de csak helyhiány esetén javasolt a felszerelése. A bojler testben lévő víz a fogyasztás megkezdésekor a fajsúlykülönbség miatt még egy darabig nem keveredik össze és a felül lévő meleg vizet el lehet használni. Fekvő villanybojler esetében ez messze nem ideális módon alakul, hamarabb összekeveredik.

80 literes villanybojler álló
80 literes villanybojler álló
villanybojler fekvő
100 literes villanybojler fekvő

Kis villanybojler termékek

Hány vízvételi helyet szeretnénk kiszolgálni? Amennyiben több vízvételi helyet kell ellátni, 80 - 120 liter meleg vízre van szükség. Ha csak egyet mely ráadásul csak kis mennyiséget használ el, kézenfekvő megoldás az 5 - 10 literes kis villanybojler - elektromos vízmelegítő-, mely csak egy kézmosót illetve mosogatót tud ellátni. Ennek különböző típusai hétvégi házakban, munkahelyek kis konyhájában a legpraktikusabbak, de sokszor alkalmazzák akkor is ezeket a villanybojler berendezéseket, ha túl távol van a nagy viilanybojler a konyhai mosogatótól és sokáig tart, mire odaér a meleg víz. Felfűtési idejük mindössze 10 - 20 perc és vízhőmérséklet is egyszerűen szabályozható az elején lévő a forgatható szabályozó gombbal. A rejtett, bútorba építhető változat a teljes komfort mellett esztétikus is.

felső szerelésű kis villanybojler
10 literes felső szerelésű kis villanybojler
alsó szerelésű kis villanybojler
5 literes alsó szerelésű kis villanybojler

Élettartam, minőség

A piacon elérhető villanybojler márkák közül általában a legolcsóbb olasz típusok bírják a legrövidebb ideig. Ráadásul ha meghibásodnak, általában nem javíthatóak - ez szándékos, már a villanybojler kialakításán is látszik - cserélni kell. A drágább külföldi típusok hosszabb ideig működnek, de alkatrész ellátásuk és javításuk általában költséges. Érdemes tehát hagyományos magyar villanybojler készüléket - elektromos forróvíztárolót - vásárolni, ha van lehetőség az elején egy kicsit többet áldozni.

Megéri, mert a karbantarthatóság, a folyamatos alkatrész ellátás, a szerelők körében meglévő ismertség és a kiváló minőség pár év alatt visszahozza az árát. A mai magyar villanybojler berendezésnek zománcozott a hengerpalástja, ennek is köszönhetően már akár 7 év garanciával rendelkeznek. Gyártmánytól függetlenül minden villanybojler készülékre igaz, hogy a fogyasztását, a vízkőképződést és ezek által az élettartamát kedvezően befolyásolja, ha csak max. 60°C hőmérsékletre van beállítva.

Villanybojler termékek üzemeltetése és karbantartása

Minden bojlerre igaz gyártmánytól függetlenül, hogy az élettartamát kedvezően befolyásolja, ha csak max. 60°C hőmérsékletre van beállítva. Mind az elektromos  fogyasztásra, mind a vízkőképződésre kedvezőleg hat.

Karbantartás

Minden villanybojler testében elhelyezkedik egy rúd, az aktív anód, ami a használat során lassan elfogy. (Ennek a szerepe az elektrokémiai korrózió védelem, aminek során a sokkal, negatívabb potenciállal rendelkező magnézium anód fog inkább korrodálni, mint a hengerpalást, ha azonos közegben vannak.) Az anód általában 5-6 év alatt eredeti mértének 80%-át elveszíti és ekkor már cserélni kell.

Minden villanybojler átlagos használat mellett kb. 3 év alatt elvízkövesedik. Ez ugyan nem látszik, de felfűtés közben a teáskannára jellemző sistergő, zúgó hang erre figyelmeztethet és ekkor már nem halasztható a karbantartás. Sokszor egy fél vödör vízkő kerül elő belőle... A vízkő megnöveli a felfűtési időt és ezzel többletfogyasztást okoz. Ez egy átlagos 1,8 kW teljesítményű 80 v. 120 literes villanybojler esetében kb. napi egy óra felfűtési idő pluszt és 2010-es árakon számítva évi közel 25.000,- Ft többletköltséget jelent.

villanybojler vízkő

Jól látható mire képes a vízkő a villanybojler belsejében.

Víznyomás mértéke

Az átlagos víznyomás 3,5 bar körül van országszerte. Hegyvidéki, pl. budai környezetben a szolgáltató magasabb víznyomást biztosít, hogy a szintkülönbséget a víz le tudja győzni. Az épületekben lévő vízvezeték hálózat elemei képesek elviselni 15 bar nyomást is, sajnos a villanybojler hengerpalástját kivéve. Hajnalonként - mikor kicsi a vízfogyasztás -, 12 bar körüli víz nyomás értékek is mérhetők. Ezért, hogy a villanybojler ne menjen tönkre, mindenképpen javasolt felszerelni víznyomás csökkentő berendezést. Az olcsóbb darabok már 3 - 4 ezer forintos áron elérhetők, de ezekhez javasolt szűrőt is felszerelni. A minőségi víznyomáscsökkentők persze akár 12 -15 ezer forintot is kóstálnak, de nagyon biztonságosak és tartósak, valamint tartalmazzák a vízszűrőt nyomásmérő óra csatlakozási lehetőséget is.

egyszerű víznyomás csökkentő
egyszerű víznyomáscsökkentő

  Honeywell víznyomáscsökkentő
Honeywell víznyomáscsökkentő szűrővel

Javítás

A magyar villanybojler készülékekhez könnyen beszerezhetők az alkatrészek. Ha mégis szükség van karbantartáson kívüli beavatkozásra, nem nehéz szerelőt találni. Elterjedt, ismert készülékekről van szó, melyek alkalmazása újra terjedőben van.

Ma már korántsem olyan egyértelmű, mint pár éve, hogy a gázzal előállított meleg víz minden esetben a olcsóbb. Ha figyelembe vesszük a beruházási költségeket, - itt különösen a kémény tud meglepetéseket okozni - akkor sok esetben győz a villanybojler. Nincs hatósági procedúra, olcsó, nem függ a gáz bevezetéstől és jól lehet vele takarékoskodni is...

Villanybojler, villanybojlerek a legjobb akciós árakon, raktárról, azonnal. Nagy múltú szakboltunkban képzett eladók, szakszerű tanácsadás és segítőkész légkör várja.

Villanybojler 200l-ig

Villanybojler 200l-ig

A villanybojler, más néven elektromos forróvíztároló, a meleg víz készítésnek a legegyszerűbb és legkisebb költséggel járó módja. A villanybojler kifejezés elektromos fűtésű tároló rendszerű vízmelegítőt takar, ha pontosan akarjuk magunkat kifejezni. Nem igényel kéményt, nincs szükség hatósági procedúrára a felszereléséhez. Az üzemeltetési költsége ugyan magasabb a villanybojler berendezésnek mint a gáznak, de a felszerelés költségei csak a töredékét teszik ki. Egyszerre több vízvételi helyet is el tud látni és van lehetőség a cirkuláltatásra is.

Villanybojler 200l-ig, villanybojlerek 200l-ig a legjobb akciós árakon, raktárról, azonnal. Nagy múltú szakboltunkban képzett eladók, szakszerű tanácsadás és segítőkész légkör várja.

Villanybojler 200l-ig
C
Hajdu Aquastic 50 függesztett villanybojler 50 literes EU-ERP
Bruttó ár Hajdu Aquastic 50 függesztett villanybojler 50 literes EU-ERP Ft
Azonnal elvihető
C
Hajdu Aquastic 80 függesztett villanybojler 80 literes EU-ERP
Bruttó ár Hajdu Aquastic 80 függesztett villanybojler 80 literes EU-ERP Ft
Azonnal elvihető
C
Hajdu Aquastic 30 függesztett villanybojler 30 literes EU-ErP
Bruttó ár Hajdu Aquastic 30 függesztett villanybojler 30 literes EU-ErP Ft
Már csak 2 db
C
Hajdu Aquastic 100 függesztett villanybojler 100 literes EU-ERP
Bruttó ár Hajdu Aquastic 100 függesztett villanybojler 100 literes EU-ERP Ft
Már csak 2 db

Kisbojler 5-10 l

Kisbojler 5-10 l

Magyarországon 2 fajta kisbojler van forgalomban: a Hajdu villanybojler, mely kiváló minőséget képvisel, és a gyenge minőségű olasz kisbojler termékek, mint például az ISEA, KRSTAL, BRAUEN, melyek életkora 4-5 év, bár javítani nehéz az alkatrész hiány miatt. Ezzel szemben a magyar Hajdu villanybojlerek 20-25 évig kitűnően működik, és az alkatrész utánpótlás is biztosított. Érdemesebb a drágább, de jó minőséget választani!

Kisbojler 5-10l-ig, kisbojlerek 5-10l-ig a legjobb akciós árakon, raktárról, azonnal. Nagy múltú szakboltunkban képzett eladók, szakszerű tanácsadás és segítőkész légkör várja.

Kisbojler 5-10 l
A
Ingyen szállítjuk Ariston Andris AN RS 10/3 EU-ERP felső szerelésű kisbojler
Bruttó ár Ariston Andris AN RS 10/3 EU-ERP felső szerelésű kisbojler Ft
Már csak 1 db
B
Ingyen szállítjuk Ariston Andris AN RS 10U/3 EU-ERP alsó szerelésű kisbojler
Akciós bruttó ár: Ariston Andris AN RS 10U/3 EU-ERP alsó szerelésű kisbojler Ft
Régi ár: 27 552 Ft
Akció
A
Ingyen szállítjuk Hajdu Aquastic 5A alsó szerelésű kisbojler
Akciós bruttó ár: Hajdu Aquastic 5A alsó szerelésű kisbojler Ft
Régi ár: 23 988 Ft
Azonnal elvihető
Akció
A
Ingyen szállítjuk Hajdu Aquastic 5F felső szerelésű kisbojler
Akciós bruttó ár: Hajdu Aquastic 5F felső szerelésű kisbojler Ft
Régi ár: 23 795 Ft
Azonnal elvihető
Akció